Mei 2018 - Druk bezig met nieuw werk!
Te volgen op Instagram:

mei 2018 - Nieuw werk fotograferen. Meer weten? Op instagram ben ik te volgen: Instagram

April 2018 - Veel water...

Maart 2018 - Heerlijk in mijn nieuwe atelier!

Maart 2018 - CMYK kleurenonderzoek.

Maart 2018 - 'Elisabeth' Etsinkt op bamboepapier.

Februari 2018 - Heel mooi gezegd van Jeff Koons: 'Kunst is in de kijker, niet in het object.'

Februari 2018 - Eef ♡ art. Wat een heerlijk klusje dit.

Februari 2018 - Nu nog even kunstjes doen. Vanaf maart kunst maken.

Januari 2018 - Tadaaa. Sleutel van mijn nieuwe toko! Hier ga ik heel veel zijn in 2018.

januari 2018 - Van de week kreeg ik dit prachtige speeldoosje van een vriendin van mij. Stukje Canto Ostinato van Simeon ten Holt. In geen tijden zo'n mooi kado gekregen! Gemaakt door Robert Lambermont.

november 2017 - Afgelopen week volgde ik bij Peter Maasdam een training tot 'Art-repreneur'. Ondernemen vanuit je hart. Ik heb deze dagen ongelofelijk veel geleerd over hoe je kunt ondernemen als kunstenaar. Waar kansen liggen en ook de valkuilen zijn. De psychologie achter 'sales' wat ik een heel vies woord vond en nu kan ik niet wachten om er in te duiken. Wordt vervolgd...

november 2017

oktober 2017 - Aquarel. Heerlijke dag vandaag. In de flow!

oktober 2017 - Mooi hoe sommige klanten meedenken en zelfs al een schets hebben gemaakt voor de eerste afspraak.

oktober 2017 - Nieuwe wegen aan het in slaan met Fraaie Zaken kunst. Zoektocht naar wat het moet zijn. Gaat in ieder geval een richting op waar ik blij mee ben. Dit en dan heel groot...

Oktober 2017 - Bezig met een aquarelletje. Wat ik opdep is vele malen interessanter dan wat ik maak!

oktober 2017 - Guggenheim Museum Bilbao. Je kijkt je ogen uit!

oktober 2017 - Wat een bijzondere opdracht. Ik voel mij vereerd dat ik iets mag maken voor iemand die dit haar hele leven bij zich zal dragen. Vandaag was het zover.

september 2017 - Soms beklijven zinnen na het lezen van een boek. Deze zomer las ik 'Birk' van Jaap Robben waarin een moeder deze zin aan haar zoon vertelt. En daar bleef ik dus even hangen.

juli 2017 - Hup. Handjes uit de mouwen. Decor gebouwd voor groep 8. Heerlijk om te doen!

juni 2017 - Afgelopen weekend weer eens door mijn hometown gewandeld. De nieuwe passage tussen het Damrak en de Nieuwendijk bewonderd. Het geheel doet wat kitsch aan maar er zitten ook prachtige stukken tussen.

mei 2017 - Fraaie Zaken is gespecialiseerd in het maken van infographics en pictogrammen. In het verleden heb ik veel logo's ontworpen zoals bijvoorbeeld het logo voor Dopper. Onlangs werd mij gevraagd een logo te maken voor het Retrowarenhuis. Zie hier het resultaat. Ook de site gaven we een mooie update. Kijk maar eens: www.retrowarenhuis.nl

maart 2017 - Bezig met een serie infographics voor Rijnja. Soms sneuvelen illustraties of delen van een infographic. Zoals deze, gaat mij dan eerst even aan het hart maar dan weer door en op naar de verbeterde versie.

maart 2017 - Berlijn

maart 2017 - Soms is het zo fijn om je gedachten vorm te geven. Zou een mooi boekomslag of affiche kunnen zijn.

maart 2017 - Eibert Draisma bij het Amsterdam Art Centre. Wat een feest om naar hem te luisteren. www.eibertdraisma.nl

maart 2017 - Jachthuis Sint Hubertus op de Hoge Veluwe werd ontworpen door Berlage en voltooid in 1920. Het echtpaar Kröller gebruikte het Jachthuis als buitenverblijf. Vanuit de toren hadden zij een prachtig uitzicht over het park. In de laatste fase van hun leven woonden zij er permanent.

maart 2017 - En hup op de witte fietsen naar het Kröller Müller. Heerlijk.

februari 2017 - Mijn jongeste zoon zit nu in groep 8. Nog even genieten van alle mooie werken die daar vandaan komen.

januari 2017 - Jean Tinguely in het Stedelijk Museum. Jaren geleden bezocht ik zijn tentoonstelling in De Kunsthal. Geweldig dat ik nog een keer kan genieten van zijn werk. Nu ook veel schetsen.

januari 2017 -  Er wordt zomaar een prachtig biertje aan mijn bureau geserveerd.

januari 2017 - Happy Newyear!

december 2016 - Partypooper on a bike.

december 2016 - Prachtige rondleiding gekregen door / op / onder / boven de 'nieuwe' St. Bavo in Haarlem.

november 2016 - Nieuw portret gemaakt van een bijzondere man.  Klik hier voor detals.

november 2016 - Hoe het werk 'Gijs' tot stand kwam. Klik op de afbeelding voor de animatie.

November 2016 - Hoe het werk 'Teun' tot stand kwam. Klik op de afbeelding voor de animatie.

november 2016 - Wat een lief bericht in mijn mailbox:
Hai,
In de zomer zag mijn zoontje van 6 deze potvis bij het Veerkwartier en was verliefd. Je zei toen dat je altijd zo nieuwsgierig was waar het terecht kwam, nou hier dus, in goed gezelschap ;-) Hij is er nog steeds heel blij mee!

 

November 2016 - Druk bezig met het inlijsten van mijn werk voor de Kunstlijn Haarlem. Heerlijke klus!

juli 2016 - Afgelopen zondag stond ik met Fraaie Zaken Kunstkado's op een hele leuke markt bij het Veerkwartier. Heerlijk dagje. Mooi weer, fijne mensen en fraaie werken verkocht.

juli 2016 - Mijn logo in de Volkskrant. 6 jaar geleden deelde ik een werkplek met de oprichter van de Dopper, Merijn Everaarts. Hij had een mooi idee voor het 'ideale flesje voor kraanwater'. Ik met mijn groene hart wilde hem graag ondersteunen door kostenloos het logo voor dit flesje te maken en alles wat hij nodig had op grafisch gebied om bekendheid te geven aan dit flesje. Wegens succes werd Dopper twee jaar later een betalende klant. Geweldig om dit bedrijf zo te zien groeien en om een stukje geschiedenis hiervan te delen.

julie 2016 - Schets voor Stichting KLEAN. Peter Smith probeert al jaren mensen bewustzijn bij te brengen over de schade die zwerfafval toebrengt aan de natuur en aan onszelf. Voor hem bedacht ik deze infographic. We hebben het er vaak over dat we komende generaties niet moeten belasten met wat wij veroorzaken. Dit schept een helder beeld van hoeveel generaties er last van hebben als je zwerfafval laat liggen waarbij plastic de grote boosdoener is.

dopper

mei 2016 - Terug op het honk. 6 jaar geleden ontwierp ik het Dopper logo voor een te ontwerpen fles. 3 jaar later ontwikkelde ik samen met Fanny Evers het brandbook voor Dopper. Nu weer tijdelijk terug op het honk als designer. Blijft leuk!

mei 2016 - Ik werd gevraagd om tijdens de conferentie PINC een profiel schets te maken van het publiek aan de hand van vragen die werden gesteld. Dit is een schets die ik vooraf maakte. Hier is niet voor gekozen maar had wel mijn voorkeur.

mei 2016 - Het PINC publiekspalet. Life een infographic maken van het publiek.

mei 2016 - ** JA/NEE stickers **
Waarom ongezellig als het gezellig kan? Bezorg de postbode een glimlachen. Samen met Heleen Ronner maakte ik deze deurbel- en brievenbussticker. Nu te koop bij Fraaie Zaken. Verkrijgbaar in groen en roze. €2,50 + verzendkosten. Ga naar de shop.

april 2016 - Eindelijk is hij er. Mijn vitamine C poster. Als je dit allemaal weet krijg je spontaan trek in sinaasappels en spruitjes.
Poster A3; €6,50 BESTELLEN

maart 2016 - Op het atelier bezig met linosnede 'Stay close'. Zou je eens een lino kado willen geven of gewoon lekker voor jezelf kopen. Ga dan naar de WEBSHOP, daar zet ik alle lino's in.

februari 2016 - Druk aan het schetsen voor 5 persona/profielillustraties.

februari 2016 - It's a beautifull day!!!

februari 2016 - Vers van de pers! Daar komt het verlegen dametje.

februari 2016 - Daar is ze dan. Een linosnede met 6 drukgangen.

februari 2016 - Fraaie Zaken runt zo langzamerhand ook een klein winkeltje met eigen werk!

januari 2016 - Prachtige tentoonstelling van Karel Appel in het Gemeente Museum in Den Haag.

december 2015 - * GOED VOORNEMEN TE KOOP *
En het werkt het beste als je het voor je neus hangt.
www.etsy.com/shop/fraaiezaken

december 2015 - www.etsy.com/shop/fraaiezaken Dat was vanochtend leuk binnenkomen bij mijn klant Bouwinvest. Bespreking van 39 pictogrammen die ik voor ze maak. Maar eerst mochten ze een kerstkado uitkiezen. Leuk relatiegeschenk!

december 2015 - * KUNST VOOR KERST * www.etsy.com/shop/fraaiezaken Feeststemming bij Fraaie Zaken, want mijn webshop is open! Met 100% eigen werk.

december 2015 - Middagje signeren want de webshop gaat komende week open.

december 2015 - De kunstwerkjes voor de webshop zijn binnen. Nu de fotografie en het vullen van de webshop!

december 2015 - De passepartoutjes voor de webshop zijn binnen. Nu de kunst nog!

november 2015 - Vandaag eindelijk mijn bestanden naar de drukker. Binnenkort opent Fraaie Zaken een webwinkeltje met mooie afdrukken van kleine kunstwerkjes. Prachtig dik papier uitgekozen, prints van topkwaliteit en met mooie passepartoutjes.

november 2015 - Schrijven met een penceel. Blijven oefenen!

november 2015 - Gisteren was ik op bezoek bij kunstenares en vriendin Claudia Huft. Kreeg ik zomaar een mooi werk van haar. Zo blij mee!
http://www.claudiahuft.nl/

november 2015 - Gisteren was ik bij de leukste drukker van Nederland (Frank Kapsenberg). Het is mooi (lees goedkoop) hoor al die internetdrukkers maar er gaat toch niets boven 'echt contact'. Even samen naar papiersoorten kijken, mogelijke druktechnieken bespreken en een kijkje in de vitrine van Frank wat een klein museumpje is. Ik word hier blij van, samen mooie dingen maken.

oktober 2015 - Mijn zoon Teun heeft in mijn kantoortje huiswerk zitten maken. Zo te zien begrijpt hij wat de meerwaarde is van infographics.

oktober 2015 - Samen met de klant gebrainstormt. We komen er wel uit!

september 2015 - Interessante opdracht. Hoe kun je onderzoeksresultaten visueel aantrekkelijk maken en zo dat ze snel begrepen worden.

augustus 2015 - Ik ben met iets heel leuks bezig... hier alvast een tipje van de sluier.

augustus 2015 - Bezig met een infographic over bacteriën. Inspiratie opgedaan in Micropia in Amsterdam. Fascinerende tentoonstelling over microben. www.micropia.nl

juni 2015 - illustratie 'voedselverspilling'

juni 2015 - En nog 1 voor 'World Oceans Day'.

juni 2015 - Vandaag is het World Oceans Day. (linosnede met pentekening)

juni 2015 - Mijn infographic is gepubliceerd in Voeding NU.

mei 2015 - mannetje

mei 2015 - We hebben hier een kleine verbouwing in huis (op zolder) waardoor een grote kast verdwijnt. Dagen ben ik bezig met met het herbestemmen van spullen. Gaat het weg. Mag het blijven. 'Does it bring joy' zoals onze nieuwe opruimgoeroe ons adviseert. Ik ben er achter dat als iets niet persoonlijk is en het je niet emotioneel maakt het minder 'joy' brengt dus er gaat heel veel weg. Lekker! Maar dingen zoals deze mooie oude verpakkingen. Ja ze zijn mooi. Nee ik word er niet emotioneel van. Does it bring joy? Ja, want ze zijn mooi. Maar waar laat ik het? Niet weer in de doos! Ze gaan in de vitrine van een vriend!

april 2015 - Gisteren was ik naar de tentoonstelling van Matisse in het Stedelijk Museum van Amsterdam. Prachtig om zijn weg als kunstenaar te kunnen volgen waarin hij steeds meer op zoek ging naar de essentie en de puurheid van zijn herinneringen.

april 2015

april 2015

april 2015

maart 2015 - Even los.

maart 2015 - Al zolang heb ik een verhaal in gedachte dat een keer op papier moet komen. Nu heb ik het eindelijk geschreven en ben ik op zoek gegaan naar de hoofdpersoon. Dit is denk ik wie ze is. Leuk om een karakter te ontwikkelen. Nu vooral heel veel gaan tekenen (op aanraden van vriend en illustrator Lars Deltrap).

maart 2015 - Bloem

maart 2015 - Als informatie ingewikkeld wordt helpt het heel wat als je een legenda maakt, als de legenda dan maar niet te ingewikkeld wordt...

februari 2015 - Op zoek naar houtstructuur tbv een illustratie. Gisteren avond maar eens een platte plank in geinkt en onder de pers door gehaald. Lekker experimenteren.

februari 2015 - Het was even graven maar zo zit het dus allemaal in elkaar.

Plastic_Madonna

februari 2015 - Icoon gemaakt voor het prachtige project Plastic Madonna. Kijk maar eens op www.plasticmadonna.com

februari 2015 - Schetsblad

januari 2015 - Op zoek naar nieuwe illustratietechnieken.

januari 2015 - Vandaag heb ik mijzelf verwend met een potje inkt. Niet dat ik het nodig had maar het potje was zo mooi. Ik bedenk mij net dat ik helemaal niet weet welke kleur er in zit. Kijken of ik dat met mijn Chineasy boek kan ontcijferen... of is dit Japans? bij ongeduld maak ik hem open.

januari 2015 - Ik kon het niet laten om dan ook dit boek te kopen. Smullen.

januari 2015 - Ik ben al een tijdje bezig met het verbeelden van taal. In Londen woont een Chinese dame genaamd ShaoLan. Zij slaat een brug tussen de Oosterse en Westerse cultuur door Chinese tekens toegankelijker te maken om te leren. Ze doet dat door middel van verbeelding. Lesje volgen? Kijk maar eens op de site. Erg leuk!
www.chineasy.org

januari 2015 - Berlijn.

januari 2015 - Twee Berlijnse dames met liefde voor typografie begonnen het Berlijnse Buchstabenmuseum in 2005. Een verzameling letters van gevels, metrostations en gevellogo's. Prachtige manier om via deze weg een stuk geschiedenis neer te zetten. www.buchstabenmuseum.de

januari 2015 - Het mooie leven van de ZZPmoeder. Al werkend wachten tot de indoortraining van zoon Teun voorbij is. Prachtig gebouw.

januari 2015 - Heb je nog een lege fles? Je kunt deze nu met de Dopper kadoverpakking omtoveren tot een leuke vaas. Mooi detail, in de binnenkant staat: ‘The Earth laughs in flowers.’ Een uitspraak van de Amerikaanse filosoof en poëet Ralph Waldo Emerson (1803-1882)

januari 2015 - Het jaar begint hier met een nieuw klassiek racefietsje. Kwam zomaar ineens tevoorschijn uit de schuur van een vriend en op slag verliefd. Te mooi om in de schuur te blijven!

december 2014 - Vandaag aten we thuis bij onze lieve vriend/sterkok Edwin. Geweldig om te zien hoe hij kookt op zijn prachtige fornuis. En dan denk je dat heeft niets met Fraaie Zaken te maken. Dat klopt. Sterker nog, ik kan helemaal niet koken. Maar het linkt wel met het gepassioneerd bezig zijn met je vak. Ja, daar haak ik dan wel op in!

december 2014 - Vandaag kwam ik thuis en mijn zoon Teun had zijn best gedaan op het 'kunstknippen'. Ik zie hier een prachtig affiche in voor een kerstconcert of iets dergelijks!

december 2014 - Dit weekend stond er een mooi stuk in het Volkskrantmagazine over dit het schrijversduo Bibi Dumon Tak en Jan Paul Schutten. 'Het raadsel van alles dat leeft' is denk ik één van de mooiste boeken in mijn kast. Geweldig geschreven en prachtig geïllustreerd door Floor Rieder. Op dit moment kan ik het raadplegen ivm een te ontwikkelen infographic. Heerlijk!

december 2014 - Bezig met een serie illustraties. Dit is nummer 1. Sjabloondruk in combinatie met linosnede.

Het is perfect als het niet precies is

december 2014 - Just a thought.

3fm_serious_request_longboard

december 2014 - SaaaSa Longboards maakt een aantal longboards voor de veiling van 3FM Serious Request. Samen met 3 designers maakten we ontwerpen hiervoor. Opdracht: Gebruik het rode kruis als beeld en werk alleen met rood en wit. Nu liggen er vier totaal verschillende ontwerpen. Erg leuk. Binnenkort meer en bieden maar straks!  www.saaasa.nl

Plastic Madonna

december 2014 - Kijk hier naar de TEDxtalk van Peter Smith over waarom het project 'Plastic Madonna' zo mooi is. Klik hier.

spits

november 2014 - Elke ochtend neus ik de Volkskrant even door en elke ochtend kijk ik naar de kleine spits infographic. Bij een 'niets aan de hand ochtend' dus geen files vullen ze toch altijd 1 autootje in. Je zou zeggen geen files = geen ingekleurd autootje.

Plastic_Madonna

november 2014 - Fraaie Zaken steunt het project de Plastic Madonna van Peter Smith. Samen ontwikkelde we een infographic om het proces uit te leggen hoe de Plastic Madonna tot stand zal komen. Peter Smith staat in de finale van TEDxAmsterdam.

november 2014 - Noordhoff Uitgevers heeft een illustratie en mijn voedselveiligheid pictogrammen opgenomen in de Bosatlas van de voeding.

infographic plastic madonna

november 2014 - Druk bezig met infographic voor Peter Smith.
Meer weten? www.plasticmadonna.com

intocht_sinterklaas_Haarlem

november 2014 - Gisteren waren we in een prent van Charlotte Dematons.

Jack Prins

november 2014 - Tijdens de kunstlijn in Haarlem bezocht ik het atelier van Jack Prins. Hij maakt grafische beeldhouwwerken van metaal die alles behalve statisch zijn. Prachtig. www.jackprins.nl

Fluitje van een cent

oktober 2014 - In Dublin kocht ik een Irish penny whistle. Het fluitje heeft zijn naam te danken aan zijn lage prijs. In het Nederlands is het het Fluitje van een cent. De prachtige uitleg bij het fluitje doet vermoeden dat het bespelen ervan ook een fluitje van een cent is maar ik ben er inmiddels achter dat het alles behalve dat is.

oktober 2014 - Ondanks dat ik mij specialiseer in het maken van infographics kan ik sommige opdrachten niet aan mijn neus voorbij laten gaan omdat ze gewoonweg te leuk zijn. Zo ook het maken van het nieuwe logo voor Bureau Nieuw.

oktober 2014 - Hoofd leeg om weer gevuld te worden.

oktober 2014 - Dopper bestaat vier jaar! Daar moeten we op proosten!

oktober 2014 - Stedelijk Museum Amsterdam. Marlene Dumas - The Image as burden. 'Models' maakte ze in 1994. Ze schildert het innelijk ipv het uiterlijk waardoor angst, heimwee, kwetsbaarheid, erotiek, schuld en onschuld zichtbaar worden. Al deze vrouwenportretten zijn gebaseerd op (ooit) bestaande modellen.

oktober 2014 - Als ik hier toch ooit eens een betaalbaar exemplaar van kan vinden. Prachtig kinderboek van Olle Eksell en Ann Rand.

infographic cola

oktober 2014 - Met de komst van 'coca cola life' heeft het Voedingscentrum de infographic over 'Wat maakt cola zoet' ook op twitter onder de belangstelling gebracht.

oktober 2014 - Een aantal van mijn infographics werden opgenomen in het boek 'Eten & Weten' van Georgie Dom en Corné van Dooren.

oktober 2014 - Schetsfase nieuwe infographic voor het Voedingscentrum.

oktober 2014 - Einde bespreking met Sjors Frielink.

oktober 2014 - Bezig met onderzoek naar wasmiddelverpakkingen uit de jaren zestig in verband met nieuwe opdracht. Wat een feest!

september 2014 - De holle spiegel in het Teylers Museum. Zoveel wonderlijke apparaten hier waaronder de voorloper van de synthesizer.

Evelien Linkedin

september 2014 - Het is twee dagen na de aankondiging van mijn nieuwe website en je krijgt een prachtige infographic van Linkedin kado.

september 2014 - Al snuffelend in de boekenkast op de roeivereniging van mijn zoon Teun kwam ik deze prachtige plaat tegen. Logboek uit 1947.

september 2014 - Internationaal fotofestival Breda. Zoveel prachtige beelden gezien waaronder werk van Alexander Gronsky. 'Moscow Suburbs' Een serie over plekken rondom deze metropool waar het groen begint en men de rust opzoekt. Altijd met de grote sovjetflats in de achtergrond.

september 2014 - In 2010 ontwierp ik het logo voor de Dopper. Altijd heb ik het een fantastisch product en initiatief gevonden. Nu is het uitgegroeid tot een prachtig bedrijf. Vorig jaar maakte ik met Fanny Evers het brandbook voor de Dopper. Gisteren een leuke bespreking met Merijn (oprichter) ivm met nieuwe ontwerpklussen. The story continues.

september 2014 - Zo worden ze niet meer gemaakt. Mijn oude puzzel uit de jaren zeventig.

september 2014 - Prachtig kaartje van de site www.litterati.org. Een initiatief om mensen te stimuleren de wereld schoner te maken.

augustus 2014 - Op bezoek bij klant in het altijd pittoreske Amsterdam Sloterdijk.

augustus 2014 - Waar deze afbeelding vandaan komt weet ik niet maar het is toch wel een infographic in zijn puurste vorm.

augustus 2014 - Statistisch zakboek 1959 op internet gevonden. De man (Haarlemmer) van wie ik het kocht heeft zijn hele leven bij het CBS gewerkt. Met prachtige infographics van Gerd Arntz.

augustus 2014 - Kroller Muller. Expo over Seurat. Wat zou ik graag door dit boek bladeren.

augustus 2014 - Digitaal schilderen in het Kroller Muller.

augustus 2014 - Ehm jongens... dit is dus een beroemd schilderij van Van Gogh.

juli 2014 - Tussen al het reclame/verpakkingsgeweld in de Italiaanse supermarkt winnen de klassiekers bijna altijd. Die gaat mee naar huis. Ruikt overigens ook heerlijk!

juli 2014 - Pictogram op Italiaanse zak chips.

juli 2014 - Ook op vakantie een Dopper mee.

juli 2014 - Ik durf het bijna niet te vragen.

juni 2014 - Druk bezig met infographic over antibioticaresistentie.

juni 2014 - Bezig met nieuwe lino. Beest.

juni 2014 - Never change good design.

mei 2014 - Bij het huis van Van Gogh in Arles, Frankrijk.

mei 2014 - Room, olie, peper en zout. Kunst in de keuken.

mei 2014 - Kijk dat is nog eens een moederdagkado. Mooi design.

mei 2014 - Kleurexplosie.

mei 2014 - Ardennen.

april 2014 - Druk bezig met de vormgeving van mijn nieuwe website.

april 2014 - Inspiratie.

april 2014 - De bouwplaatjes/ spaarpotjes van Habitat for humanity zijn binnen. Altijd spannend momentje. De drukker heeft er weer wat moois van gemaakt.

april 2014 - Na afloop van het geweldige stuk Canto Ostinato in de bladmuziek van één van de pianisten mogen neuzen.

april 2014 - Dublin. Sympathiek product, sympathieke uitstraling winkel.

april 2014 - Dublin.

april 2014 - Op een toilet in Dublin. Let op de geweldige infographic over het aan en uit schakelen van dit apparaat.

april 2014 - Dublin.

april 2014 - Dublin. Dol op streetart.

april 2014 - Dublin. Deze prachtige emaille reclameborden kom je overal in Dublin tegen.

april 2014 - Dublin. Op de scheve paal komt dit pictogram nog beter uit de verf.

april 2014 - Na een les van de Dopper Water&Waste academy zochten kinderen van basisschool de Dolfijn in tweetallen een uur lang zwerfvuil. Teun kwam die dag met deze prachtige infographic thuis.

april 2014 - Draak in het bos.

april 2014 - Je mag hier wel je hond uitlaten maar hij mag hier niet poepen. Leuke uitdaging!

april 2014 - Cobra museum. 'From the Guggenheim collection to the Cobra museum of modern art'. Smullen!

maart 2014 - Kroller Muller. Ik ben de naam van de kunstenaar vergeten maar het kunstwerk vergeet ik nooit.

maart 2014 - Eend.

maart 2014 - En zo zag ons uitzicht er vroeger uit.

maart 2014 - Er gebeurd hier nogal wat vandaag.

maart 2014 - Kunst op mijn vloer.

maart 2014 - Inspiratie.

maart 2014 - Bezig met lesmateriaal ontwerpen voor Habitat for humanity. Mooie organisatie! www.habitat.nl

februari 2014 - Linosnede twee drukgangen en stempeldruk.

februari 2014 - Schetsen, schuiven, doorgronden; de tweede fase van het ontwikkelen van een infographic.

februari 2014 - Oostenrijk.

februari 2014 - Oostenrijk. Dus wat mag niet en wel?

februari 2014 - Druk aan het werk.

januari 2014 - Mistig vandaag. Maar het uitzicht daarom niet minder mooi.

januari 2014 - Mooi schaaltje.

januari 2014 - Er gaat niets boven een goed geslepen punt.

januari 2014 - Blijkbaar schept deze verpakking wat verwarring. Mijn zoontje Teun vroeg net of hij zo'n koekje mag.

januari 2014 - De kerstkaarten zijn net bezorgd. Altijd even spannend.

januari 2014 - Zaterdagochtend 'langs de lijn'.

december 2013 - Wel eens een olielampje van een mandarijn gemaakt?

december 2013 - Ik kon het niet laten. Fijne kerst allemaal.

december 2013 - Welke visser is zijn laars verloren?

december 2013 - Kerst.

december 2013 - We gaan bijna verhuizen naar het Hodshonhuis. We mogen twee jaar van dit uitzicht gaan genieten.

december 2013 - Stagaire Marinke Smits is niet alleen goed, ze is ook heel lief.

november 2013 - Bij Lenoir Schuring naar een mooi verhaal geluisterd van Max Kisman en Renee Knip.

oktober 2013 - Lunchpret.

oktober 2013 - Herfst.

oktober 2013 - Herfst Veluwe.

oktober 2013 - Onder een schuur.

oktober 2013 - Meegedaan aan expositie voor theatergroep de Eglentier.

oktober 2013 - We werken een dag op locatie voor theatergroep de Eglentier.

september 2013 - De verhouding van objecten onderling hoeft niet te kloppen om de boodschap duidelijk te communiceren.

september 2013 - Als Teun een potje type-ex vindt...

september 2013 - Ze zijn binnen. Ingelijst door Art4U in Amsterdam. Bedankt Daan!

september 2013 - Smuletalage.

september 2013 - Straatbeeld Haarlem.

september 2013 - Heerlijk dagje Rijks.

september 2013 - Moeilijk.

Linosnede

september 2013 - In atelier de kolk staan prachtige persen om mijn lino's af te drukken.

augustus 2013 - Heb jij al een Dopper?

juli 2013 - Experiment met bubbelplastic. Wordt fraai vervolgd.

juli 2013 - De vormgeving van auto's laat mij over het algemeen koud maar er is één uitzondering.

juli 2013 - Gijs: 'Mama er zit een teek op mijn been!'

juli 2013 - Kranenburgh museum in Bergen.

Veluwe drama

juli 2013 - Veluwe met een laag zonnetje.

juli 2013 - Dol op patronen. Stukje fietsen Amsterdam Rijnkanaal.

juni 2013 - Ik ook even in de Dopperwave.

mei 2013 - Begonnen aan 'Eternal love' project voor theatergroep Eglentier.

mei 2013 - Bezig met infographic over glas.

mei 2013 - ...en dat bij mij om de hoek. Bavokerk Haarlem.

mei 2013 - Al wijzend naar de donkere hemel probeerde ik mijn zoontje Gijs het steelpannetje te laten zien. Door de vorm in bloemblaadjes op de grond te leggen zag hij het meteen. De kracht van uitleggen via beeld.

mei 2013 - Zoeken naar het juiste beeld.

april 2013 - Koninginnedag. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je deze voor één euro niet meeneemt.

april 2013 - Verwarrend pictogram. Bezoek aan de Deltawerken.

maart 2013 - Linosnede afgedrukt. 'Balance is the best we can get.'

april 2013 - Amsterdam. Vlakbij de Hermitage.

april 2013 - Het alfabet van de kinderen.

april 2013 - Bij de oude drukkerij. GR-ID

april 2013 - Tentoonstelling van Max Kisman in GR-ID.

april 2013 - Experimenteren met stempeldruk.

maart 2013 - Groeiende schaduw.

maart 2013 - Proefprinten van de drukker.

februari 2013 - Linosnede afgedrukt. Twee drukgangen.

februari 2013 - Dit belooft wat.

februari 2013 - Linosnede.

januari 2013 - Juweeltje bij de 'Bijna gratis markt'.

december 2012 - Mooie infographic.

december 2012

december 2012 - Maastricht.

december 2012 - Winter.

december 2012 - Officieel momentje in het Provinciehuis. Nieuw bestuurslid en uitreiking van het door mij vormgegeven Stivas jubileum magazine. Leuk om bij te wonen.

december 2012 - Surprise. Niet van echt te onderscheiden.

november 2012 - Heel even proberen.

oktober 2012 - Mijn linomeisje krijgt vorm.

oktober 2012 - Dit kan ik niet laten staan in een tweedehands winkel. De kunstverzamelaar Heinz Berggruen verzamenlde na 1980 vooral kunstwerken van Picasso, Matisse, Klee en Cézanne.

oktober 2012 - Zeeland

oktober 2012 - Nog even en dan is het weer winter.

september 2012 - Duidelijk verhaal.

augustus 2012 - Dat noem ik nog eens communicatie!

augustus 2012 - Lucca. Onverwachts concert bijwonen. Het leven van de italiaanse operacomponist Giacomo Puccini wordt deze week gevierd in zijn geboortestad Lucca.

Keith Haring Pisa

augustus 2012 -  Pisa. Keith Haring muurtekening 'Tuttomondo' (1989). De dertig figuurtjes vertegenwoordigen elk een aspect van 'vrede en harmony'.

augustus 2012 - Duidelijk.

augustus 2012

augustus 2012 - Stilleven op het terras.
 

juli 2012 - Geweldig wijnetiket.

juli 2012 - Collage van Teun. Weg met al die milieuverslindende AHhamsters.

juli 2012 - Excuus voor degene met de siervijver.

juni 2012 - Onze straat is vandaag een filmset.

juni 2012 - Illustratie Biënnale met o.a. Joost Swarte.

juni 2012 - Drama in de tuin.

mei 2012 - Kreuzberg.

mei 2012 - Kreuzberg.

mei 2012 - Kreuzberg.

mei 2012 - Bloemenzee bij Thijsse's Hof.

mei 2012 - Aan het werk bij Atelier de Kolk.

mei 2012 - Prachtige tulpen in de tuin. Ooit was de tulpenbol van deze soort een betaalmiddel.

mei 2012 - Ennery, Frankrijk.

mei 2012 - Ennery, Frankrijk.

mei 2012 - Verkiezingen in Frankrijk. Dromerige blik op zee versus een directe blik aan land. Ik weet de uitslag al.

april 2012

april 2012 - Druk bezig met SSL jaarverslag. Overzicht is alles.

april 2012 - Chuck Close in de Kunsthal. Ik ben diep onder de indruk. Wat een genie.

april 2012 - Op bezoek bij kunstenares Claudia Huft.

april 2012 - Canto Ostinato. Beurs van Berlage.

april 2012 - Jaloers/trots op het schilderij dat mijn zoontje Gijs heeft gemaakt.

februari 2012 - Scheepvaart museum Amsterdam. Prachtig.

februari 2012 - Modern Anton Pieckje.

februari 2012 - Linosnede voor mijn boek.

februari 2012 - Ik zal het proberen.

februari 2012 - 'Grafisch geluk'. Tentoonstelling.

februari 2012 - 'Grafisch geluk'. Prachtige tentoonstelling. Om te smullen.

januari 2012 - Ochtendmist Haarlem Noord.

januari 2012 - Linosnede afdrukken.

januari 2012 - Vogelpoep op de serre. Ik zie een bavianenkop.

januari 2012 - Boeken zijn binnen. Vakliteratuur.

januari 2012 - Je zou het bijna een infographic noemen. Het vliegverkeer van deze ochtend. Haarlem Noord.

januari 2012 - Heeft de uitstraling van wasmiddel.

december 2011 - Oostenrijk.

december 2011 - Retrohotelletje Oostenrijk.

december 2011 - Decor schilderen voor basisschool de Dolfijn.

december 2011 - We gaan er zeker uitkomen zo.

november 2011 - Heel fijn boek.

juni 2011 - Bezig met knutselpagina voor het kindertijdschrift Maan Roos Vis.

juni 2011 - Bezig met knutselpagina voor het kindertijdschrift Maan Roos Vis.